Phuket-guiden.

 
Sensommaren 2014 blev det bestämt att jag skulle flytta till Phuket (Thailand) för att arbeta och leva där som au pair i nästan ett år framåt. Det här resulterade i en hyfsad (amatör) bra koll på vad du borde göra om du någonsin är på besök i Phuket!

 
Vad borde jag äta?
Där jag bodde fanns det en restuarang precis över gatan, där vi ofta köpte billiga måltider (betalade samma pris som thailändarna själva) - så när min värdfamilj eller vänner inte kände för en hemlagad måltid (blev mycket sådant också) så åt vi där = minst 1 gång varje dag.

Bäst i test; sweet & sour kyckling, omelett, ris med grönsaker, pad thai, pad pak boong. Men absoluta måstet är såklart Massaman kyckling med ris!

 
Sola och bada!
Självklart blir det en himla massa solande och badande när man är i ett sånt varmt land som Thailand. Jag rankar stränderna (av de jag besökte) så här:
1. Nai yang - Bra med restauranger, fräsch strand, blandat med turister och lokalbefolkning. Vi hängde rätt mycket på Hi Beach! som drevs av en vän till min vän.
2. Surin - Liten fin strand. Väldigt höga vågor under vissa månader, så mer sol än bad här.
3. Kamala beach - En lååång strand. Väldigt mycket aktiviteter som pågår där, svårt att hitta en tyst punkt men det går.

Vad ska vi göra?
Om ni tröttnar på att sola och bada finns det en hel del roliga grejer man kan hitta på. Det finns resebyråer som hjälper er lite mer angående exakta rutter osv. Oftast är det bra priser och väldigt trevliga och pålitliga människor som jobbar, man får köra på magkänsla. Här är lite vad jag har hittat på:

 
The upside down house. (LÄNK)
Tyckte personligen att detta var lite ovärt pga att priset var "ganska högt", men det är ett tips för de lite mer regninga dagarna kanske. Ganska roligt koncept är det iaf! Skrev det här inlägget efter jag hade varit där.

 
The Big Buddha Phuket.
Ett av de vackrare utsiktsställena på Phuket och en otrolig byggnad som fortfarande håller på. Var här två gånger faktiskt, och det var fortfarande värt det! Kolla på videon om när vi var där här.

 
Snorkling!
Det här finns det gott om och jag gjorde det vid tre olika tillfällen under min tid i Phuket. En av gångerna såg jag en svärdfisk, så värt det. Blev också bränd av en manet, så det kan jag varna om - simma inte för nära land.

 
The Gibbon Rehabilitation Project.
Ni ska ju såklart åka och besöka GRP också. Volontärcentret för gibbonapor som jag volontärade för på helgerna. Donera genom att köpa något fint i shopen eller adoptera din egen gibbonapa, och hjälp till att rehabilitera dessa fina djur tillbaka till det vilda. (Finns dessutom en restaurang där, med världens finaste människor som lagar supergod mat - hälsa från mig!).

Övriga tips:
Drick chang och mai thais, besök nattmarknaden under fredagar och lördagar i Phuket town (<- besök PT såklart), undivk elefantridning och poserande med vilda djur, leta upp fina vattenfall, lär dig några thailändska ord - det uppskattas, se så många solnedgångar som du kan och ha så kul du bara kan!

Något specifikt du vill veta? Tveka inte att skriva en kommentar så hoppas jag att jag kan hjälpa till med svaret.
Guider, Thailand 2014-2015 | guide, phuket, thailand | |
Upp