Årslistan 2015.

Ja, jag vet att jag är lite seg med denna - men jag tänkte ändå att vi skulle försöka klämma in en liten årslista för 2015 den här första veckan av 2016. Hej hopp, nu kör vi!

Gjorde du något 2015 som du aldrig gjort förut?
Oj, oj, jag gjorde nog en himla massa nytt. Firade thailändska seder och högtider, snorklade + såg en svärdfisk, försökte lära mig ett nytt språk, water rafting, blev vårdad på thailänskt sjukhus. Blev kär och älskad tillbaka. Fick långtidsvikariat som klasslärare #2. Handlade på systemet också, ett par månder efter 20 årsdagen. 

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Nope. Inga små bebisar i år inte. 

Vilka länder besökte du?
Thailand, Malaysien och återvände till Sverige. 

Är det något du saknade 2015 som du vill ha 2016?
Ett eget boende. Mycket mer tid till familjen (speciellt syskonen), eftersom jag har missat så mycket det här året och jobbat många timmar den här hösten. Samt film/spelkvällar med vänner. Vill verkligen försöka hinna med mer av det.

Vilket datum från år 2015 kommer du alltid minnas?
13/5 - åkte in på sjukhus i Thailand, med denguefeber. 1/8 - för då landade flygplanet här i Sverige igen efter ett år. 12/9 - för då blev jag och E ett par "officiellt".

Vad var din största karriärsmässiga framgång?
Har ju jobbat med två lite skilda saker under året, men jag är så stolt över min nu ännu större erfarenhet av pedagogik. Med Walter arbetade vi allra mest med språkutveckling, men även mycket socialt. Han är ju fantastiskt fint uppfostrad och jag hoppas att jag har bidragit till det. Min allra största framgång har väl varit att jag på så kort tid blivit satt på allt svårare uppdrag inom skolvärlden. Allt från klasslärare och resurs till fritidspedagog på heltid. Har fått mer ansvar och känner mig varmt mottagen, och mycket mer mogen i min pedagogik. Lär mig så otroligt mycket varje dag. 

Och din största framgång privat?
Jag har arbetat på min tillitsförmåga i år, och på att sluta bry mig om vad folk tycker och tänker så mycket. Känner att jag har lyckats bra, men fick nog en kulturkrock när jag kom tillbaka från Thailand och blev lite väl beroende av vad folk säger om mig igen. Har haft mycket ångest kring sociala event, något som helt försvann i Thailand. Men det har blivit bättre, och jag har definitivt blivit bättre på att hantera min ångest. 

Vad spenderade du mest pengar på?
Utflykter, alkohol och mat. 

Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2015?
Wherever You Will Go – The Calling / Snart – Norlie & KKV / Four Barang In A Tuk-Tuk – Astronomy Class / Stamp on the Ground - Radio Edit – ItaloBrothers / Sugar – Maroon 5 / Matilda – alt-J / I Need A Dollar – Aloe Blacc / See You Again (feat. Charlie Puth) – Wiz Khalifa, Charlie Puth / Flashlight - From "Pitch Perfect 2" Soundtrack – Jessie J / Photograph – Ed Sheeran / Riptide – Vance Joy / Allt Du Gör Och Att Du Finns – Mares

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med andra år?
Gladare! Jag fick spendera nästan hela året i värme, där jag lärde känna en massa härliga människor och en helt ny kultur. Fick spendera hösten med någon jag älskar, och jobba med något jag trivs med. Har haft små dippar, men mycket - mycket gladare har jag varit!

Vad önskar du att du gjort mer?
Som jag nämnde där uppe - mer tid till familj och vänner. Även om de första månaderna av 2016 kommer bli hetsigt med plugg och jobb, så vill jag försöka prioritera mer tid till dem. 

Blev du kär i år?
Superdupermega kär i världens bästa kille. 

Den bästa tv-serien?
Bästa? Har så många ju. PLL, Supernatural och Modern family som vanligt. Men nya som jag sett och som är fantastiska: Orpan Black och The Shameless. Så bra!

Bästa böckerna du läste i år?
Läste inte så jättemycket förre året. Men att rekomendera: En man som heter Ove, Min mormor hälsar och säger förlåt samt The Backpacker.

Bästa filmen du såg i år?
Såg ärligt inte så många filmer heller. About time, var bra. 

Den maträtt du åt oftast 2015?
Olika thairätter. Utöver det, pizza eller spicy chicken wrap. 

Något du önskade dig och fick?
Värme, kärlek och nya kunskaper. 

Vad gjorde du på din födelsedag 2015?
Arbetade, sen åkte jag hem och åt middag. Firade dagen efter med utgång och bowling. 

Högsta önskan just nu?
Att mitt 2016 blir bäst och att vi får tag på en lägenhet!

Finns det något som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Ett eget boende, heh. 

Vad fick dig att må bra?
Mina bästa människor. Bra musik, bra väder och god mat. 

Vad är du mest stolt över?
Min insats som au pair åt Walter. 

Summeringar och Listor | |
Upp