Tips för att spara tid och få ut mer dagen.

Organisera mera! är väl ett sätt att beskriva mig. Jag är dock inte alltid proffs på att fullfölja mina egna tips, men jag tänkte skänka några till er som kanske hjälper till att maximera er vardag.

Gå upp i tid!
Snooza är min värsta fiende. Jag har kommit på ett system för att slippa detta, och för att det fungerar bäst för mig. Jag sätter två alarm, ett en halvtimme före jag egentligen ska upp - och ett den tiden jag ska upp. På den halvtimmen hinner jag somna om, och vaknar alltid upp utvilad. Det fungerar inte för alla, men för mig gör det. 

Välj kläder dagen innan.
Det tristaste egentligen att göra på morgonen när man redan är stressad är att välja kläder. Oftast slutar det med att man greppar första bästa outfit, som hade kunnat vara ännu bättre om man la ner lite tid på den dagen innan. Jag brukar även välja ut smycken till, för annars prioriterar jag bort den delen. Har du en bra outfit känner du dig mer självsäker och klarar av mycket mer under dagen.

Är du ett kaffemonster som jag?
Återigen; förbered dagen innan. Det tar bara några minuter, men sparar tid då du bara kan knäppa på bryggaren på morgonen och under tiden kaffet kokar hinner du sminka dig.

Storhandling och mat-listor.
Storhandling är det smartaste sättet för oss i alla fall. Se till att köpa alla basvaror, så att du kan minimera dina besök på Ica. Ett tips är att skriva upp i förväg vad ni ska äta under veckan. Och om du mot förmodan måste handla, ta en titt i kylskåpet innan du åker till jobbet så att du kan skriva ned vad som saknas för din inhandling efter jobbet. Sparar tid och irritation när du inte kan komma ihåg ifall ni har mjölk eller inte hemma.

Använd din restid.
Effektivisera dina mål genom att använda restiden till arbete/skola. Läs en bok/ljudbok/podcast, eller planera dagen i delmål. 

Skriv, skriv, skriv!
Ha alltid en penna och block med dig för att snabbt kunna skriva upp idéer och saker att göra. Att skriva ned tankar brukar göra saker lättare att strukturera upp så att man slipper både den medvetna och omedvetna stressen. Viktigt är även en kalender!

Bildlänk finns i denna pinterest-mapp.
Guider | |
Upp