Att flytta utomlands.

När jag var 19 år så bokade jag en biljett till andra sidan jordklotet och tog klivet ut i världen. Personligen hade jag drömt om den möjligheten sen tidig tonår, men visste aldrig riktigt när/var/hur/vad. Och då jag vet att det sitter ett gäng av mini-Matildor där ute som bara längtar efter samma chans vill jag ge er dessa små tips/delmål i ert sökande efter äventyr, något jag själv hade behövt när jag satt i samma sits.

Här kommer de fem tipsen jag har för att ni ska lyckas:

Varför?
The big question; varför vill du flytta? Är det vädret/vännerna/familjen/den psykiska ohälsan som påverkar? Ta fram penna och papper, skriv ned alla anledningar till varför du vill flytta. Stora som små. 
Nu bör du ha en eller flera bra anledning/ar som kommer hjälpa dig på nästa steg.

Vad?
Här kommer nästa fråga: vad vill du göra? Kan du tänka dig jobba/volontära/studera? Alla dessa kräver olika saker, om du ska volontära - hur ska du finansiera det? Skriv ned förslag på vad du kan tänka dig göra.

Vart?
Nu bör du ha en viss aning om varför och vad du vill göra när du kommer fram till ditt nya hemland, men vart är det då? Här kan du använda tidigare listor för att kolla upp vart eventuella jobb/studier finns. Ville du t.ex. fly Sverige för kylan, ja då bör du fundera på vart det är varmt året om. 

Hur? Även kallat "det praktiska". 
Nu kommer vi till den kanske tristaste delen av ditt nya liv, det praktiska. Visum/uppehållstillstånd, försäkringar, vaccinationer, hyra ut din ev. lägenhet. Många fastnar på den här delen, men det går att bota. Tänk på det som ett delmål istället för en tråkig uppgift, du är nu ännu ett steg närmare ditt mål. Spendera dötiden mellan dessa möten/telefonsamtal med att titta på bilder på ditt nya land, lyssna på musik därifrån eller kanske testa en språkapp för att lära dig ditt nya hemspråk. 

Do it!
Nu bör du vara redo för nästa steg: GÖR DET BARA! Jag har varit i samma sits, och vet att det är enkelt att säga åt någon att satsa - men jag vågade och det gör du också! 


Läs också;
Au pair-guiden
Svar på en kommentar om min resa
Guider | | 4 kommentarer |

3 serietips

Något ni kanske inte vet om mig är att jag är ett serienördsfreak. Tänkte lista tre serier som ni borde se. Finns på Netflix!
 
 
 
ORPHAN BLACK
Sarah Manning återvänder till New York för att återuppta kontakten med sin dotter, efter att ha spenderat ett år på flykt som bedragare. Hennes liv avbryts raskt då hon bevittnar sin dubbelgångare begå självmord på en tågstation. Hon bestämmer sig för att ta över sin dubbelgångares identitet och dras strax in i ett sökande efter sanningen om hennes eget förflutna!

 

GILMORE GIRLS
Välkomna till Stars Hollow! En pittoresk småstadsidyll med fängslande karaktärer. Här bor Lorelai och Rory Gilmore, två kaffemonster som älskar snabba dialoger med intellektuella popkulturella referenser. Serien kretsar kring dessa två damer och människorna i deras liv samt deras dysfunktionella familjesituation.

 


THE INBETWEENERS
Fyra pojkar i förorterna till London söker efter lyckan i livet. En serie om att vara tonåring, stå upp mot mobbare, vara cool, ha sex och hitta sig själv mitt i allt skolarbete. 

Bildkällor hittar ni här.
Film och TV | | 5 kommentarer |

saker jag vill göra i maj.

Nu när maj månad börjar närma sig så funderar jag över saker jag skulle vilja hinna göra i maj. Jag vill inte känna press över att göra dessa saker, utan ser det mer som mål som gör livet roligare och som kanske får mig att utvecklas lite. 

→ Promenera mer.
Eller rättare sagt, börja promenera. Är så dåligt på detta - tror att det är för att jag har svårt att göra saker som inte har ett mål, så då får jag väl göra själva promenaden till ett mål.

Fylla lägenheten med krukväxter och blommor.

Läsa 2 nya böcker.

Träffa folk & kanske ta en kaffe på ett fint café.

Skypea med folk jag träffade i Thailand.

Testa minst 2 nya recept.

Fotografera mera!

Dansa. Bara sätta på musik och dansa.

Bilderna finns i denna pinterest-mapp.
Summeringar och Listor | | En kommentar |
Upp