om 10 månader i Thailand, månad för månad. DEL ETT.

Jag tänkte att vi skulle ta en titt på hur mina 10 månader, månad för månad, här i Thailand har spenderats. Vi börjar med september, oktober och november.
 

Spenderade ju bara en och en halv vecka ungefär i slutet av september här. Men vilken vecka! Första kvällen åt vi på våran standard resturang över gatan, och jag mötte så många människor som nu är några av de viktigaste i mitt liv. Jag och Walter kom överens från första gången vi sågs, och mycket i början handlade om att vi skulle vänja oss vid varandra. Petra lät mig ta mycket ansvar i början, korta stunder, och det funkade ju kanon! Vi gick på promenader runtom i byn, till GRP och åkte till och med till stranden några gånger. Såg så många underbara solnedgångar, och sen i slutet av september började det att regna.
 

I oktober så fortsatte äventyren. Den första delen av månaden höll jag mig ganska isolerad och gjorde mycket saker ensam. Åkte till stranden eller gallerian - och njöt av mitt eget sällskap. Fick många thaimassager och gick på promenader. En dag åkte hela volontärgänget till en orkidéfarm, och det var ungefär då jag började hänga mer med folk. En vecka efter det så hade jag min introduktion på GRP och började hänga i social house. Sen hade vi Halloween fest hemma hos Helen och Saul!
 

I november blev det många stranddagar med Tor. Martina fyllde år också, och vi åt tårta och spelade beer pong. Jag ville ha västerländsk mat och se på solnedgångar. Blev bra vän med de flesta på projektet och började känna mig bekväm. Vi åkte på en weekend upp till en nationalpark och badade i ett vattenfall. 
 
Det var mina första tre månader i Thailand!

the upside down house.

Igår efter jobbet tog jag och Sophia moppen till detta knasiga ställe. 290THB inträde, och vi stannade ungefär i en halvtimme. Var väl lite väl dyrt, men sjukt kul ändå. Välkommen till the Upside Down House!
 

Vi hängde från taket.

 
Stod på huvudet.

 
Klättrade och dök.
 
 
Och gjorde lite parkour.
 
 
Knas! Sen åkte vi hemåt och hittade ett mysigt café på vägen där vi drack islatte och smoothies. Puss och kram, skumbanan
Thailand 2014-2015 | | En kommentar |

om en månad.

 
Det börjar gå upp för mig att jag bara har en enda månad kvar här. En månad kvar i min lilla trygghet det vill säga. Sen leder ett par dagar med två musketörer i regn på solsemester. De där två som känner mig innan och utan, vars kramar pusslar ihop mig varenda gång jag känner mig utspridd och uppdelad i mer än tusen bitar. Kan inte säga något annat än att jag längtar och saknar och väntar på det. 

En månad kvar. 21 arbetsdagar. Så här skrev jag när jag hade 21 dagar kvar där hemma i Sverige: "Dagarna går så himla fort nu. Jag pressar mitt schema till det yttersta bara för att klämma in ännu fler människor. Att säga hejdå är verkligen inte min sak. Men det måste ju göras." Och på många sätt känns det precis likadant nu. 
Med alla de människor som har kommit och gått här har jag lärt mig att säga hejdå. Det är tusen knivar i hjärtat och ett par tårar fortfarande, men det är ändå enklare än det tidigare har varit. 

(Vi pratade igår om hur det är en helt annan sak med de människor som du möter när du reser utomlands. De känner dig på ett sätt som ingen där hemma någonsin kan göra. Du träffar någon under en kort tidsperiod, och det känns som att du har känt dem hela ditt liv.)

Jag har en månad kvar. Och jag är inte längre rädd för att komma hem. Jag är inte längre rädd för vissa sociala situationer som hade skrämt mig till att gömma mig i ett skrymsle så fort jag fick chansen. Jag är inte längre rädd för att visa mina känslor (även om den delen fortfarande behöver arbetas på). Jag är inte rädd för att vara jag, för att misslyckas, för att lyckas, för att vara glad, ledsen, arg eller upprörd. Jag är inte rädd för att våga tro på mig själv även när någon visar misstro. 
 
Tacksamheten för min tid här går inte att beskriva i ord. Alla som har hjälpt mig komma hit, alla som jag har mött här, alla som har följt min resa på avstånd eller vid min sida - tack. Tack för alla ord. För komplimanger, kommentarer, kritik. Tack! 
Summeringar och Listor | | En kommentar |
Upp