om en sjukdom.

Ursäkta min frånvaro, jag är förkyld.
 
På återseende!
Thailand 2014-2015 | | En kommentar |

om ordbajseri.


Men tjenare gänget! Är det gött med er eller?

Själv känner jag att det är dags för ett sånt där ordbajseri inlägg. Det är ju typ en vecka sen det senaste. Men varför jag kände för att bara skriva av mig har att göra med så många bloggare som jag följer (som då också är au pairer) har börjat lämna sina temporära hemland och åka hem. Vilket är helt absurt! För jag vet att snart sitter jag i exakt samma sits som dem.

Vi pratar ganska mycket om det nu, jag och volontärerna, men även jag och värdfamiljen. Att det inte är så himla lång tid kvar (fastän det är typ 3 månader, så är det ju inget att jämföra med de 7 som jag redan har varit här). Jag hade en rätt bra konversation med en av killarna igår som undrade varför jag hade sån ångest över att åka hem igen, och varför jag så gärna vill komma tillbaka hit igen - och mitt svar var: "Jamen det här är ju mitt hem också". Likaså som Sverige och min lilla skitort är HEMMA, så är även min lilla skitort här det. Den här snubben som jag pratade med hade inte riktigt förstått förut när jag pratat om vilken ångest jag har över att lämna det här stället (han är här 3 månader, stormtrivs osv) men när jag sa det så tror jag att han började inse. Det är ju också en stor skillnad på min livsstil här och volontärerna som jag spenderar mina dagar med. Pratade med Manon (hon och Florian har ju varit här ungefär exakt lika länge som jag) och hon förstod precis vad jag menade!

Jag har en vardag här, rutiner, en familj, fantastiska vänner (inte bara volontärerna utan thaistaff är ju en himla stor del av mitt liv!) - så det är inte en lång underbar semester som många verkar tro! 
Jag och Walter är oense ibland. Jag blir irriterad. Jag ser på filmer när jag borde upptäcka landet. Jag fryser (oftare än jag svettas) - och ibland är det för varmt för att göra något. Jag är trött på att strandhänga. Jag dricker kaffe med för mycket socker. Jag tar power naps. 
Men jag är helt totalt förälskad i det här stället. Vilket kanske resulterar att jag överromantiserar saker och ting i bloggen ibland! (FAST, jag har det ju lyxigt med sol och bad och utflykter, men det där är ju inte min VARDDAG. Jag väljer ju att visa det för att det är nog roligare att läsa om). Mest för att jag har ändras som person, jag tänker mer positivt, och de gånger jag är irriterad så går det över MYCKET fortare än det hade gjort förut. Det här stället har lockat fram mina bästa egenskaper (dock är vi ju alla mänskliga och inte ett dugg perfekta). 

Hoppas att jag har kunnat förklara någorlunda bra, men som sagt; det är lite av ett ordbajseri det här. Puss på er!
Summeringar och Listor | | En kommentar |

om 8 snabba.


1. Vad ser du fram emot den här veckan?
Många saker!! Grillkvällar, utgångar, utflykter och annat roligt. Vi (jag, Sophia, Jakob) ska till The Big Buddha och förmodligen nattmarknaden. En annan dag så har vi en hejdå-fest för en av volontärerna här, och då återvänder vi ju till vår favoritbar: Hi beach!

2. Vilken var den senaste bloggen du började läsa? 
Började läsa Amandas blogg förra veckan, så här lagom till att hon har en bloggpaus. Men ändå, är pepp på när hon kommer tillbaka!

3. Ska du laga någon härlig mat den här veckan kanske?
NJAE. Lagar ju aldrig mat numera. Men i och med att vi har BBQ här i veckan så kan det ju bli så att jag försöker röra ihop något. Säkert en sallad, heh.

4. Säg en grej du verkligen vill göra som du ska ta dig tid för den här veckan!
Gå på en promenad och filma runtom i Bang Rong för er alla, så att ni kan få upptäcka mina jaktområden. Plus att Sophia berättade om ett nyöppnat café i närheten, som jag gärna vill kika in!

5. Innan vi gör måndag på riktigt, vilket ord ska du hålla hårt i hela veckan?
Uhmm. Tänk efter, före. <- Det fick bli tre ord.

6. Vad gjorde du igår kväll?
Åt mat, drack öl och hade en djup konversation. Underbart helt enkelt.

7. Vad åt du till frukost idag? 
Toastie från 7Eleven.

8. Vilken tid på morgonen vaknar du? 
07.45. Om jag jobbar. Annars varierar det!
Summeringar och Listor | | Kommentera |
Upp